Αναγνώστες

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Καλλυντικά για το πρόσωπο και σώμα με... ό,τι περισέυει



               










Καλησπέρα κορίτσια.. Σήμερα έχουμε φυσικά καλλυντικά για το πρόσωπο αλλά και το σώμα σας με ό,τι σας περισέυει...
Σίγουρα όσες από εσάς έχετε μικρά παιδιά θα έχετε σίγουρα παρατηρήσει ότι τα καλλυντικά που αγοράζετε τον τελευταίο καιρό έχουν να κάνουν με ενυδάτωση για τους ερεθισμούς της πάνας, σαμπουάν κατά της νινίδας και οδοντόκρεμες με γεύση μπανάνα..


Ο λόγος που δεν αγοράζετε πια καλλυντικά για εσάς είναι απλός: Πού να τα χρησιμοποιήσετε; Στην παιδική χαρά ή το σούπερ μάρκετ; Αφήστε που οι τιμές τους είναι παράλογα υψηλές. Να προσθέσουμε ότι η χημική τους σύνθεση δεν είναι ό,τι καλύτερο για την επιδερμίδα;
Πόσο δύσκολο θα ήταν άραγε να φτιάξετε κάποια από αυτά τα καλλυντικά μόνη σας; Δείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές και συνταγές για να φτιάξετε τα δικά σας καλλυντικά από την ΜΚΟ Planet Green.

Φυσικό lip gloss


Αναμείξτε μία κουταλιά του γλυκού τζελ από φρέσκια αλόη (θα το βρείτε στα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα) με μισή κουταλιά του γλυκού λάδι καρύδας και 1/8 κουταλιάς του γλυκού έλαιο βιταμίνης Ε.

Λιώστε τα καλά, όλα μαζί, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και τοποθετήστε το σε ένα καθαρό δοχείο. Μπορείτε να το απλώνετε στα χείλη με το δάχτυλο.

Αν θέλετε άρωμα, μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο.

Τα χείλη σας θα γίνουν τρομερά απαλά και θα γυαλίζουν υπέροχα.


Φυσικό άρωμα από λουλούδια του κήπου σας


Κόψτε μερικά μυρωδάτα λουλούδια από τον κήπο σας, π.χ. γιασεμί ή λεβάντα. Σημασία έχει μόνο το άρωμα του λουλουδιού, όχι η εμφάνισή του.
Γεμίστε ένα δοχείο με αιθέρια αλλά άοσμα έλαια, τα οποία θα βρείτε σε φαρμακεία με ομοιοπαθητικά προϊόντα. Βεβαιωθείτε ότι το δοχείο έχει σφιχτό καπάκι που σφραγίζει καλά.
Καθαρίστε τα λουλούδια από τα κοτσάνια και τοποθετήστε τα αμέσως μέσα στο δοχείο, κλείνοντας απευθείας το καπάκι. Ανοίξτε το δοχείο μετά από τρεις εβδομάδες και απολαύστε το υπέροχο άρωμα.


Φυσική λάμψη στα μαλλιά


Προσθέστε ένα σφηνάκι βότκα στη μαλακτική που χρησιμοποιείτε για τα μαλλιά σας. Ρίξτε μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο. Απλώστε το μείγμα στα μαλλιά σας και αφήστε για 20 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με κρύο νερό.

Το αλκοόλ μειώνει τα επίπεδα pH των μαλλιών και έτσι κλείνουν τα επιτρίχια. Ταυτόχρονα, το έλαιο τονώνει αυτόματα την γυαλάδα των μαλλιών.

Φυσική κρέμα χεριών


Καταρχήν, συγκεντρώστε τα υλικά σας: Αγνό παρθένο ελαιόλαδο, χυμός από λεμόνι, αποξηραμένα πέταλα λουλουδιών, νερό και θαλασσινό αλάτι.

Στη συνέχεια αναμείξτε τα: Ρίξτε ¼ της κούπας ελαιόλαδο σε ένα μπολ. Αναμείξτε ¼ της κούπας βότκα, μία κουταλιά του γλυκού χυμό λεμόνι και ½ κούπα νερό. Όταν τα υλικά θα έχουν αναμειχθεί προσθέστε μία κουταλιά της σούπας αλάτι και μία κουταλιά της σούπας θρυμματισμένα αποξηραμένα πέταλα.

Απλώστε το μείγμα στα χέρια σας και αφήστε το για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Τα χέρια σας θα γίνουν αυτόματα πιο απαλά και θα μείνουν έτσι για τουλάχιστον μία ημέρα.

Φυσικός αφρός ξυρίσματος


Είτε τον χρειάζεστε για εσάς είτε για τον σύντροφό σας, ο συγκεκριμένος αφρός είναι τόσο αποτελεσματικός όσο αυτοί που κυκλοφορούν στο εμπόριο, ενώ δεν επιβαρύνει καθόλου τον πλανήτη.

Τι θα χρειαστείτε; Ένα «βαρύ» έλαιο, όπως σησαμέλαιο ή παρθένο ελαιόλαδο –περίπου μισή κούπα. Εκεί θα προσθέσετε 7-8 κουταλιές της σούπας βούτυρο καρύδας, θα αναμείξετε το μείγμα καλά και θα το τοποθετήσετε για 30 δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων, καλύπτοντας το δοχείο με ένα πιάτο.

Στη συνέχεια προσθέστε ½ κούπα τζελ αλόε βέρα, ½ κούπα υγρό σαπούνι (βιολογικό, από αυτό που θα βρείτε σε καταστήματα με οργανικά προϊόντα), 4 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και λίγη βιταμίνη Ε σε υγρή μορφή, για να διατηρηθεί το μείγμα φρέσκο. Ανακατέψτε πολύ καλά.

Αν το μείγμα αρχίσει να διαχωρίζεται αναμείξτε το ξανά. Στη συνέχεια προσθέστε ό,τι αιθέριο έλαιο προτιμάται, π.χ. κανέλα, λεμόνι ή καρύδα.

Ρίξτε το ζεστό (όχι καυτό) μείγμα σε ένα δοχείο που να κλείνει καλά και είναι έτοιμο. Μπορείτε να απλώνετε τον αφρό με ένα ειδικό πινέλο για το ξύρισμα.








✔ Μπορείτε να με βρείτε και στο instagram beautybykaterinaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν σου άρεσε το post γίνε μέλος και κάνε ένα share ♥