Αναγνώστες

Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Tip Of The Week(beauty)/Πως θα φτιάξω το δικό μου αντηλιακό #6 ☺ ♣

fitika


 Σύμφωνα με κοσμετολογικές έρευνες κάποια φυσικά έλαια περιέχουν αντηλιακά φίλτρα και βιταμίνες που προστατεύουν την επιδερμίδα μας από τη βλαβερή υπεριώδη ακτινοβολία και τα εγκαύματα. Γι” αυτό το λόγο, τα συναντάμε πολύ συχνά και μέσα στα βιομηχανοποιημένα αντηλιακά της αγοράς. Τέτοια έλαια, με φυσικά αντηλιακά φίλτρα είναι τα καλαμποκέλαιο, σησαμέλαιο, λάδι καρύδας, λάδι ελιάς και λάδι από σιτάρι.

Πάμε να ξεκινήσουμε:
Αντηλιακό λάδι σώματος με μαύρο τσάι και λάδι ελιάς
Υλικά:
1. 100 ml σησαμέλαιο
2. 50 ml λάδι καρύδας
3. 50 ml λάδι ελιάς
4. 2 φακελάκια μαύρο τσάι (τανίνες)
Παρασκευή: Ζεσταίνετε ελαφρώς (σε χαμηλή φωτιά) το λάδι καρύδας σ” ένα μπεν- μαρί. Προσθέτετε τα υπόλοιπα λάδια κι ανακατεύετε. Ρίχνετε τα φακελάκια του τσαγιού στο μίγμα και περιμένετε για μία ώρα. Μετά βάζετε το μίγμα σ” ένα γυάλινο μπουκάλι και το χρησιμοποιείτε 20 λεπτά πριν εκτεθείτε στον ήλιο. Ανανεώνετε τακτικά. Αντηλιακό βούτυρο για ξηρές- αφυδατωμένες επιδερμίδες.

Αντηλιακό λάδι προσώπου με κερί μέλισσας
Υλικά:
Α) 2 κουταλιές της σούπας κερί μέλισσας
Β) 50 ml λάδι από σιτάρι
Γ) 100 ml λάδι καρύδας
Παρασκευή: Λιώνετε το κερί μέλισσας σε χαμηλή φωτιά σ” ένα μπεν- μαρί. Προσθέτετε τα υπόλοιπα λάδια, ανακατεύετε ελαφρά κι αποθηκεύετε το μίγμα σ” ένα γυάλινο βαζάκι. Αφήνετε το μίγμα για μία ώραστο ψυγείο, ώστε να κρυώσει και να γίνει μία ομοιόμορφη πάστα.

Αντηλιακό λάδι για τα μαλλιά με δενδρολίβανο
Υλικά:
7 κορυφές από δεντρολίβανο (άκρως τονωτικό)
7 φύλλα δάφνης (για λάμψη)
50 ml λάδι από σιτάρι
50 ml λάδι ελιάς
50 ml από σησαμέλαιο
Παρασκευή: Βάζετε όλα τα βότανα μαζί σ” ένα μίγμα λαδιών μέσα σ” ένα μεγάλο γυάλινο βάζο και τ” αφήνετε στον ήλιο για πέντε ημέρες. Μετά στραγγίζετε τα βότανα από το λάδι κι αποθηκεύετε το καθαρό μίγμα ελαίων σε μία εύχρηστη γυάλινη συσκευασία, για να μπορείτε να το παίρνετε μαζί σας. Το ίδιο λάδι μπορείτε να το απλώνετε κάθε βράδυ στα μαλλιά σας σαν θεραπεία για τις ταλαιπωρημένες άκρες και την ψαλίδα.

Επίσης μπορείτε να με βρείτε και εδώ:

2 σχόλια:

  1. Ουαου !! Δεν ήξερα ότι μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας!!!! Ενθουσιάστηκα θα φτιάξω και εγώ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εάν σου άρεσε το post γίνε μέλος και κάνε ένα share ♥